Başkanı Sedat Pekel'in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı…

Başkanı Sedat Pekel

Mutlu ve umutlu bir gelecek, yaşamı paylaşan tüm insanların en doğal hakkıdır. Engelli olmak ise, bu hakkın yeteri gibi kullanılamamasına yol açan en önemli nedenlerden biridir.

Mutlu ve umutlu bir gelecek, yaşamı paylaşan tüm insanların en doğal hakkıdır. Engelli olmak ise, bu hakkın yeteri gibi kullanılamamasına yol açan en önemli nedenlerden biridir.

Engelli olmak kimsenin tercihi değildir. Ama toplumda engelli bireyler ciddi bir çoğunluk oluşturmakta, kendi iç dünyalarında ve aile çevresinde bu durumun neden olduğu sorunlarla boğuşmaktadır. Bu yaşama tutunma savaşında toplumun her kesimi engellilere her türlü desteği ve katkıyı sağlamak zorundadır. Çünkü her sağlıklı insan aynı zamanda bir engelli adayıdır. Gelecekte ne ile karşı karşıya kalabileceğimizi hiç birimizin bilme olanağı yok. Engelli kardeşlerimizin karşı karşıya olduğu sorunlarının çözümü konusunda göstereceğimiz çaba, onlara gönülden verdiğimiz destek, ellerinden tutmak, yüreklerine dokunmak, gözlerinde yaşam sevgisinin ışıltılarını ortaya çıkarabilmek o kadar anlamlı ki..!

Engelli olmak hiçbir şeyin sonu değil. Hiçbir engel mutluluğa ve umuda engel olmamalı. Engelli de olsa yaşamı sürdürmek, sevmek, sevilmek, yarınlara umut bağlamak hiç de zor değil. Asıl engellilik, bir engele takılarak içine kapanmak, yaşama küsmek, kendini yalnızlığa itmektir. Tüm yaratıklar engelleriyle birlikte yaşama sımsıkı sarılırken, aklı olan, düşünebilen, doğru ve yanlışı ayırt edebilen insanın bu direnci gösterememesi düşündürücüdür. İşte asıl engel budur. Bu umutsuzluğa asla düşmememiz gerekiyor.

Bandırma’da yaşayan engelli dostlarımızın bu konuda oldukça bilinçli olduğunu görmek, gerçekleştirilen çalışmalarla yaşamın her alanında engellilerimizle yan yana olabilmek gerçekten bizi oldukça mutlu ediyor.

Bandırma Belediyesi olarak bütün olanaklarımızı seferber ederek onlarla yaşamı paylaşmak ve engelleri kaldırmak için önemli birçok çalışmayı gerçekleştirdiğimizi gururla söyleyebilirim. Bu amaçla Belediye bünyesinde oluşturduğumuz engelliler masası, bu konudaki en önemli gücümüz oldu. Engelli yurttaşlarımızın sorunlarının çözümüne ve onlara yol gösterme konusunda başarılı çalışmalar yerine getirildi. Ayrıca fiziki şartların iyileştirilmesi için kent genelinde farklı birçok çalışmaya imza atıldı. Kaldırımlara yapılan rampalarla birlikte görme engelli vatandaşlarımız için yürüme yolları yapıldı, işaret dili ve KPSS kursları açıldı. Ritm gurubu ve engellilerimizin oluşturduğu koromuzun gösterileri, onlara inanılmaz bir özgüven kazandırdı. Engelli vatandaşlarımızın evlerinde hapis olmamaları ve sosyal hayatta var olmaları için çok sayıda akülü araç ve tekerlekli sandalye yardımı gerçekleştirildi.

Kararlılık ve samimiyetle yerine getirdiğimiz bu çalışmalarımızla onlar için ne yapsak azdır.  Bundan sonra da ele ele bütün engelleri aşmaya kararlıyız.

Bu düşüncelerimle, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engelli yurttaşlarımızın yaşamın her alanında mücadeleden kaçınmadan ve yaşama sevinçlerini kaybetmeden mutlu bir yaşam sürmeleri diliyorum 

Sedat PEKEL

Belediye Başkanı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı